• U bent hier: Home
 •  / Actueel

  Actueel

  Variƫrend aanbod

  Het aanbod aan groenten en fruit is (vanzelfsprekend) afhankelijk van het moment. Sommige producten zijn beperkt beschikbaar en andere producten kunnen onbeperkt geoogst worden. Informatie wordt wekelijks op deze website geplaatst.

  Bekijk het weekaanbod »

  Hallo Allemaal                                                                    
  In 2018 gaan wij geen groenten meer telen in Zeeland. 
  De Akkerwende Bio is verkleind naar 33 are.
  Peter werkt nu als ZZPer op een aantal plaatsen o.a, bij; 
  Zorgboerderij "Reek" in Reek
  Carousel Groen op de Nieuwe Hoeven in Schaijk 
  Alleen het fruit en de asperges blijven nog staan op De Akkerwende Bio, ook komen (tussen het fruit)  flespompoenen op contract te staan
  Allemaal heel erg bedankt voor de fijne samenwerking en iedereen het allerbeste gewenst van Peter en Tonnie
  Deze site gaat stoppen, ons mailadres is dan,
  harm.peter.tonnie@gmail.com

  24 maart 2017 nieuwe aardbeienplantjes gezet. Gezaaid, tuinbonen, peultjes en kapucijners, van ieder 2 rijen.

  Op de Korenstraat 12 Bergharen waar Peter en ik (Tonnie) wonen, de bloemen voor de Akkerwende voorgezaaid in bakken.

  Week 14 komen er plantjes van allerlei soorten groenten van Jongerius.

  6 april hebben we samen met deelnemers en hun begeleiding van Zorgboerderij Reek deze plantjes gezet: andijvie, knolselderij, koolrabi, rode bieten, savooie kool, sla kropsla en lollo rossa, spitskool, witte kool.

  13 april weer samen met deelnemers en hun begeleiding van Zorgboerderij Reek aardappelen gepoot, we zijn er erg blij mee. gezaaid; 1/3 rij meiraap, snijbiet en spinazie van ieders 1 rij, Pastinaak en wortelen van ieder 2 rijen

  20 april de uien zijn er, dus gaan we die zetten vandaag. gezaaid ; raapsteel en radijsjes ieder 1/3 rij, 2 rijen wortelen.

  28 april; 2 rijen wortelen gezaaid.

  2 mei zijn we gaan vloggen, samen met Richard, Sandra, Christa te zien op; EcOss.nl (https://m.facebook.com/verbindenmetecOss/€fret=ts)


  4 mei naambordjes voor de groenten geschilderd. De naamborden van " De Akkerwende " geplaatst bij de ingang van de tuin. Deze borden zijn gemaakt door onze Harm, hij woont op zorgboerderij de Wettering in Dreumel.  Samen met de begeleiding en de Crea van de Wettering, heeft hij de mooie borden gemaakt. Het derde bord staat bij de biologisch boerderij van Piet en Monique Bongers Hermens en is ook te zien op EcOss.nl  (zie boven)

  9 mei vandaag hebben we de naambordjes bij de groenten gezet. Piet en Monique hadden grote graszaadhooipakken over en Piet heeft die voor ons in een U vorm op de middenpad van de Akkerwende gezet. Irma die ook een abonnement heeft bij ons, had ergens gelezen dat je er groenten of bloemen op kunt zetten, vandaag zetten wij er bloemen op, o.a. kleine Lupine, Goudsbloem, Leeuwenbek, Bereoor, Oost-Indische kers rankend en niet rankend, Mahogany Midget, Mexicaantje, er komen er nog wat meer bij. We vinden dat het er mooi uitziet.

  16 mei open avond, georganiseerd door EcOss, we zijn heel blij dat we de ruimte van Monique en Piet en Karin (hun dochter) mochten gebruiken, er waren ook nog wat mensen uit Zeeland en mensen die ons helpen op de akkerwende, aanwezig, het was erg gezellig, hier zijn ook de foto's van te zien op EcOss.nl  (zie boven)   

  19 mei, vandaag gaan de laatste pompoenenpitten de grond in. De hele week is gezaaid, met hulp van verschillende mensen en vandaag ook met begeleiders van zorgboerderij Reek, is deze klus gelukkig geklaard, dankjewel allemaal!!!!!

  Week 22 er komen weer allerlei nieuwe groenteplantjes.  

  30 mei, er zijn een gedeelte van de bloemen klaar om op de Akkerwende te zetten, vandaag hebben we dat gedaan, Zonnebloemen, geel en rood, groot Kaasjeskruid, Cosmea, Vlas blauw en korenbloemen, ook zijn er opnieuw Pastinaak en Radijsjes gezaaid, de vorige die we gezaaid hadden waren niet zo goed uitgekomen, nu hebben we 5 rijen Pastinaak en weer 1 rij radijsjes gedaan, hopelijk gaat het nu beter.  Verder zijn er boontjes de grond ingegaan, en hebben we de wortelen en meiraapjes uitgedund.


  1 juni, de nieuwe groenteplantjes zijn er weer, dus kunnen we ze weer zetten, het zijn andijvie, (die plantjes zijn nog erg klein, we hopen dat het goed gaat), knolselderij, prei, rode biet, sla eikenblad, spitskool, spruitkool en witte kool

  28 Juni komen er vrijwilligers kijken die, de kinderen helpen van de lagere school in Bergharen deze kinderen werken in de tuin in de uitloper van Kulturhus De Zandloper in Bergharen.

  29 Juni vanavond zijn de erwten van het grote veld geoogst. 

  4 juli, Nog wat, Akelei (bloemen) geplant
  Ook hebben we meloenenplantjes gezet in afbreekbaar folie, het is een experiment.
  De andijvie, kool en sla zijn flink gegroeid.
  De pastinaak is niet uitgekomen, erg jammer.
  30 mei bloemen gezet en wortelen uitgedund.
  14 juli thuis in bakken nog Koolraap gezaaid.
  5 september Josta, kruis, rode, witte, zwarte bessen gesnoeid.
  17 oktober  De laatste kruisbessen vastgemaakt aan de draad
  26 oktober Een gedeelte van de frambozen gesnoeid.

  Hallo Allemaal
  In 2018 gaan wij geen groenten meer telen in Zeeland. 
  De Akkerwende Bio is verkleind naar 33 are.
  Peter werkt nu als ZZPer op een aantal plaatsen o.a, bij; 
  Zorgboerderij "Reek" in Reek Carousel Groen op de Nieuwe Hoeven in Schaijk 
  Alleen het fruit en de asperges blijven nog staan op De Akkerwende Bio, ook komen (tussen het fruit)  flespompoenen op contract te staan
  Allemaal heel erg bedankt voor de fijne samenwerking en iedereen het allerbeste gewenst van Peter en Tonnie
  Deze site gaat stoppen, ons mailadres is dan,
  harm.peter.tonnie@gmail.com